Talent V-KG

Scenekunstnerisk Grundkursus (SGK) i København i samarbejde mellem Teater V og Københavns Åbne Gymnasium.

Talent V-KG er et grundkursus på 3 år til dig, der ønsker at være en del af et seriøst og professionelt scenekunstnerisk miljø og dyrke din scenekunstneriske passion på et højt niveau. 

Talent V-KG tilbyder unge muligheden for, at man både kan få sin STX og dyrke sin scenekunstneriske passion på samme tid, i et unikt samarbejde mellem Teater V og Københavns Åbne Gymnasium. Du behøver ikke, at gå på Københavns Åbne Gymnasium for at tage kurset. 

Talent V-KG retter sig mod alle unge (mellem 15 og 25 år) med interesse for skuespil og teater – hvad enten man ønsker en professionel karriere som skuespiller eller brænder for at iværksætte egne forestillinger og teaterkoncepter. 

Talent V-KG er et tilbud til unge der ønsker at udvikle sig og modtage undervisning på et højt niveau. Undervisningen vil være 8 timer om ugen, og tilrettelag så man samtidig har mulighed for at tage en STX ved siden af. Undervisningen foregår både i Teater V’s lokaler i Valby og på Københavns Åbne Gymnasium. 

Undervisningen varetages af professionelle skuespillere og instruktører, der udvikler elevernes kunstneriske formidlingsevner, kreativitet, stemme og musikalitet, selvstændighed og samarbejdsevner.

Hovedvægten ligger på den praktiske undervisning i skuespil og det scenekunstneriske udtryk. Igennem undervisningen forberedes kursisterne til at kunne søge optagelse på f.eks. Den Danske Scenekunstskole, og introduceres til det mere brede teatermiljø i Danmark så som teaterfestivaler og vækstlagsmiljøet.

Talent V-KG scenekunstnerisk grundkursus styrker unge talenter i et professionelt scenekunstnerisk miljø. Med fokus på både egen udvikling og det sceniske fællesskab er det for det enkelte scenekunsttalent et udvikling- og afklaringsforløb med de bedste teaterfaglige undervisere og rammer, samtidig med at den unge kan tage sin ungdomsuddannelse.

Teater V har et professionelt scenekunstnerisk teater og læringsmiljø, hvor de unge møder og bliver en del af det professionelle scenekunstneriske miljø. Alle elever på Talent V-KG får mulighed for at se alle Teater-V’s mange teater- og gæster forestillinger gratis. 

Undervisningen foregår fortrinsvis i Teater V’s lokaler og i Teaterlokalerne på Københavns Åbne Gymnasium. Der skal forventes undervisning i morgentimer, tirsdag og torsdag fra kl. 7.30 til 9.30 (afstemt med Team Danmark) og eftermiddags timer fra kl. 15.30 til 19.30 mandage og eller tirsdage.

Undervisningens forløb

Første semester har fokus på den fysiske scenekunst, improvisation og devisingprocesser (med det formål at kunne lave forskellige former for visninger).

Andet semester har fokus på det sceniske udtryk og ensembleproduktioner.

Tredje semester har fokus på de traditionelle teatergenrer, karakterarbejdet samt tekstbearbejdninger.

Fjerde semester har fokus på det moderne teater, deriblandt fokus på Brecht. Forberedelse til optagelsesprøver.

Femte og sjette semester har fokus på entreprenørskab, egenproduktion, praktik og vejledning.

Efter hvert semester er der visninger, der enten præsenteres for et internt eller eksternt publikum.

Alle elever vil i forløbet få coaching og forberedelse til optagelsesprøver på de danske scenekunstskoler samt få kendskab og vejledning til at søge andre teaterskoler.

Prisen for det scenekunstneriske grundkursus er 1200 kr. pr. måned (10 måneder om året).

Optagelse: Ansøge om optagelse skal ske HER

Tilmeldingen til optagelsesprøve skal være indsendt inden mandag d. 1. februar 2023.

Der er optagelsesprøve til Talent V-KG lørdag d. 11. samt søndag d. 12. februar 2023 mellem kl. 10.00 og 16.00.

Til optagelsesprøven, skal du have forberedt en monolog der på maks. 3 minutter.