A CLOCKWORK ORANGE

25. februar - 4. marts 2023

En hårdtslående rejse ind i et univers af vold, stoffer og sex

Der er dyrisk drift i luften, når vi blænder op for kultklassikeren A Clockwork Orange, hvor en ung generations voldelige oprør mod samfundet skildres. Vi møder Alex – en umiddelbart handlekraftig, charmerende, vittig og intelligent ung mand, som finder nydelse i ondskab. Som leder af en ungdomsbande reagerer han mod tilværelsens bedøvende kedsomhed ved at dyrke sine store interesser: vold, stoffer, sex og Beethoven.

Det er råt og direkte, når Aarhus Teaters nye huskunstner, Nathalie Mellbye, iscenesætter og sender publikum ind i den vibrerende ondskab i A Clockwork Orange. Stykket er nydramatiseret af forfatter og dramatiker Bjørn Rasmussen, der skød de litterære teselskaber i smadder med sit gennembrudsbrag af en roman Huden er det elastiske hylster der omgiver hele legemet. I selskab med Aarhus Teaters skuespillere, nyuddannede Lasse Steen og Aarhus Teaters Kor kan du glæde dig til en adrenalinpumpende, absurd og grotesk oplevelse.

Anthony Burgess’ elektriske sci-fi-roman A Clockwork Orange er fra 1962, og siden skabte Stanley Kubricks ikoniske og stærkt kontroversielle filmatisering af bogen tumult og ballade – især fordi han koreograferede afstumpet vold som blodig ballet. Fortællingen er dog på ingen måde en entydig historie om hæmningsløs vold. Da Alex bliver fanget og skal reformeres af den autoritære stat, viser systemet sig fra sin mest fæle side. Burgess’ historie dissekerer både grusomt og bevægende volden som alment undertrykkelsesmiddel.

Medvirkende: Emil Prenter, Sofia Nolsøe, Lasse Steen.
Instruktør & Scenograf: Nathalie Mellbye
Lysdesigner: Kim Glud
Lyddesigner: Mads Horsbøl
Dramatiker: Anthony Burgess (oversat af Bjørn Rasmussen)
Producent: Aarhus Teater

Varighed: 2 timer og 10 minutter

Aldersgruppe: Fra 15 år

Varighed: 2 timer og 10 minutter

lør. 25/2

20:00

Køb Billet

søn. 26/2

16:00

Køb Billet

søn. 26/2

20:00

Køb Billet

ons. 1/3

20:00

Køb Billet

tors. 2/3

11:15

Køb Billet

tors. 2/3

20:00

Køb Billet

fre. 3/3

20:00

Køb Billet

lør. 4/3

17:00

Køb Billet

★ ★ ★ ★ ★

Politiken

★ ★ ★ ★ ★

Jyllands-Posten

★ ★ ★ ★ ★

Kristeligt Dagblad

★ ★ ★ ★ ★ ★

POV International

★ ★ ★ ★ ★

Sceneblog

★ ★ ★ ★ ★

Ungt Teaterblod

★ ★ ★ ★ ★

Morten Buckhøj

★ ★ ★ ★ ★

CPH Culture

I mere end to timer bevæger Prenter, Steen og Nolsøe sig elegant omkring som i en besat ballet. Det er uforglemmeligt og A Clockwork Orange er en forestilling der fortjener at blive præmieret.

Weekendavisen