Gådekatalogerne

7. - 17. april 2021

SPIONAGE-MORDMYSTERIUM OM TANKENS KRAFT. TEATER BAG FLØJLSTÆPPET.

Køb Billet

Et hæsblæsende spionage-mordmysterium om tankens kraft.

Under den kolde krig, bag Jerntæppet, blev der forsket intensivt i ekstrasensorisk perception (ESP) som telepati og hypnose. Man søgte at bruge eksperimenterne med bevidstheden til at læse og besætte fjendens tanker og programmere agenter til at foretage ødelæggende, politiske aktioner.

Erfaringerne nedskrev man i det legendariske værk GÅDEKATALOGERNE. Bag forskningen stod den geniale, farlige, sorte magiker Alistair Vanga, som siden forsvandt sporløst… eller gjorde han?

TEATER O PRÆSENTERER GÅDEKATALOGERNE, et møde mellem Øst og Vest, det bevidste og det underbevidste, det menneskelige og det guddommelige.

Stefan Falk arbejder i efterretningstjenesten. Hans far, den afdøde Oberst Ørhn, er efter Stefans overbevisning omkommet i en fald-ulykke på deres fælles bjergbestignings-ekspedition i Armenien. Men er det sandt?

Den russiske efterretningsagent Vladimir Colombus er spion i Vesten. Nu får han en ny mission: Han skal, som sit alias, den kendte og feterede true crime-forfatter Peter Flemming, melde sig til tankeeksperimentet GÅDEKATALOGERNE, som tilsyneladende er baseret på at udvikle præcise definitioner af karaktertype og match i internet-dating verdenen. Her vil Vladimir Columbus blive interviewet af auditøren Stefan Falk, hvis hemmeligheder han for alt i verden skal afdække.

I løbet af de to dobbelte mænds interview-seance vækkes en fortrængt erindring til live: En mission Falk fik af sin far, før hans død, om at rømme og lukke en underjordisk base et sted ved Østersøen. Og et møde med en glemt fange låst inde en halv kilometer under jorden. Noget skriger og vrider sig dybt inden i Stefan Falks hoved. Noget der vil ud. En fortrængt gud.

GÅDEKATALOGERNE er et foruroligende drama, hvor to mænd dyster på manipulation, ord og magt, med dødelige hensigter. På overfladen et spionage-drama om mord og øst-/vestlig balance. Men under overfladen lurer en langt større episk forestilling om svigt, tro og den menneskelig søgen efter mening og længsel efter det guddommelige.

 

Målgruppe: 16+

 

Medvirkende: Victor Marcussen og Anders Valentinus Dam

Idé: Anders Valentinus Dam og Jokum Rohde

Dramatikker: Jokum Rohde

Instruktør: Maria Kjærgaard-Sunesen

Scenoraf: Christian Friedländer

Lyddesign/komponist: Johannes Eberl Smed

Lysdesign: Anders Kjems

Forestillingskonsulent: Pelle Koppel

Produktionsleder: Morten Birk

Afvikler: Steffen Brandt

Varighed: 1 time og 30 min. uden pause

Køb Billet

ons. 7/4

20:00

tors. 8/4

20:00

fre. 9/4

20:00

lør. 10/4

17:00

søn. 11/4

16:00

ons. 14/4

20:00

tors. 15/4

20:00

fre. 16/4

20:00

lør. 17/4

17:00